Het boogschieten is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet alleen een sport voor sterke personen. Een zekere kracht is gewenst maar iedereen kan een boog op zijn of haar niveau kopen. Belangrijker is nog: kunnen focussen.
Schutterij Ravenstein is een jonge vereniging en pas in 1992 opgericht. In het Wesselopark te Kloetinge zijn de buitenbanen gesitueerd. Daar zijn zes 18/25 meter banen. Ook is er een trainingbaan waar tot maximaal 90 meter geschoten kan worden. De leden van schutterij Ravenstein hebben de mogelijkheid om binnen de vereniging zowel op doel, op de liggende wip en 3D te schieten.

onderdelen


De vereniging heeft ruim 60 leden. Op het ogenblik zijn er 14 jeugdleden. Voor de beginnende schutters heeft de vereniging oefenbogen zodat er niet direct een eigen boog moet worden aangeschaft. Met deze boog kan er getraind worden tijdens de lessen. De sociale contacten spelen een belangrijke rol binnen onze vereniging. Ook voor de partners cq familieleden die niet schieten worden activiteiten georganiseerd.

Mocht u interesse hebben voor de handboogsport dan nodigen wij u uit om vrijblijvend op de maandagavond naar de Schuttershoeve te komen. Natuurlijk kunt u altijd informatie inwinnen bij onze secretaris.

Agenda

Geen evenementen